Om du har problem med att spela upp ljudfilerna, ladda ner en kompetent spelare, till exempel VLC, hämta VLC för Windows här.   För andra operativsystem, se här


Rumiresan fortsätter

söndag 22 april 2012 av admin

rumibild.jpgDet är så kul att översätta gamla texter från 1200-talet, som känns högst relevanta för en själv.  Och när man sedan hittat ett gäng unga medarbetare med fantastiska olika passande egenskaper till en show, så vill man ju fortsätta.  När detta skrivs är vi mellan två biblioteksshower med ”En resa med Rumi”  i en variant för 4 personer, (Anders, Sarah, Kajsa-My och Fabian)  där vi läser Rumis verser, spelar till och kompletterar med berättelser av och om Rumi. Vi har också lagt in en Open Rumi Stage den sista halvtimmen, och det fungerade över förväntan toppenbra i Farsta i lördags. Flera kvalificerade personer läste verser på turkiska och persiska,  en kille spelade klassisk ney-flöjt med oss, och vi hade ett jam med en kompis till Fabian som var där.    Nu ser vi fram emot nästa show på stadsbiblioteket måndagen den 7 maj kl 18.   Kul om ni kom dit, kära bloggläsare, fri entré, vackra visdomar på svenska och persiska och hemvävd men rumi-inspirerad musik bjuds.     Gå gärna in på Facebook och kolla evenemangssidan ”En resa med Rumi”  så ser ni mer.

Skriv en kommentar

Coding by Campbell WebDev