Om du har problem med att spela upp ljudfilerna, ladda ner en kompetent spelare, till exempel VLC, hämta VLC för Windows här.   För andra operativsystem, se här


 

Låt dej låta!

Musik är ett kommunikationsmedel för alla. Vi har den med oss i kroppens pulser och rytmer, i röstens melodier och klanger. Vi möter den när vi söker upp den och i bakgrundsmusik i allt fler miljöer. Och om vi vill kan vi höra den i ljuden omkring oss, i fågelsången, i vindens sus och rulltrappans slamrande. Och inte minst i tystnaden, där vi lyckas finna den i dagens samhälle.

 

Många utvecklar specialla förmågor att göra musik och bjuder på dem för andra, men alla har möjlighet att använda musiken, för sej själva och tillsammans med vänner. Alla kan ha glädje av att gå till musikens grunder, att upptäcka den från början. Låta vill hjälpa er med det. Här kan du se, höra och beställa instrument som är lätta att hantera och låter bra, nyuppfunna av oss eller från annat håll. Samt roliga ljudeffekter och ljudleksaker för olika sammanhang. Du kan också få tips och beskrivningar på egna musikinstrument att bygga själv/a och att pröva er fram på.   Eller samla några där du finns (i skolan, på dagis, på en annan arbetsplats..) till en kurs med oss i musikskapande från grunden, kanske med instrumentbygge. Eller engagera oss för en show som tar er på upptäcktsfärd i ljudens och musikens värd.  Vi vänder oss till barn och vuxna. Ljudvana och ovana. Oavsett olika fysiska eller mentala hinder. Välkommen till Låta!

Instrumentbygge

Vi erbjuder beskrivningar på hur man bygger enkla men välljudande instrument av alla slag. Här finns en skatt som utvecklats sedan gruppen Ljudlekslänkens tid på 70-talet och som spritts via boken Instrument att bygga och spela på, som nu är slutsåld, men har en uppföljare på sajten.  Just nu finns laminerade beskrivningar på 10 olika instrument, med eller utan små materialpaket till vissa av dem.

Diverse ljudleksaker, instrument och tillbehör

För att komplettera vårt utbud har vi också till försäljning ett antal ljudleksaker, rytminstrument och tillbehör, som kan komplettera instrument som tillverkats av Låta eller våra kunder via byggbeskrivningar.  Nu har vi bland annat roliga ljudburkar, bra tamburiner och gitarrsträngar till ett bra pris.

 

 

Nya musikinstrument

Låta har utvecklat några nya musikinstrument, som är gjorda för att vara tekniskt lätta att spela på, och på så sätt stimulera till ett kreativt användande redan från början. Instrumenten är särskilt tillgängliga för barn, personer med vissa fysiska funktionshinder och alla som tidigare avskräckts av tekniska svårigheter. Med sina orginella ljud är de också attraktiva för proffsmusiker runt om i världen.  Instrumenten är naturtonsflöjter, enhandsblockflöjter och stora klingande xylofoner.

 


Kurser, verkstäder och föreställningar

Vi ordnar allt ifrån öppna verkstäder via fortbildning som grupputveckling och spel och bygge med barn- och ungdomsgrupper till föredrag om skapande musik och instrumentkunskap och olika föreställningar.  Förskolor, skolor, särskolor, dagcenter, företag, organisationer, campingplatser och festivaler mm kan erbjudas aktiviteter. Vill du ha en kurs för din egen räkning, anmäl ditt intresse så ska vi se vad som kan göras.

 

 Senast bloggat

OBS - beställningar har inte kommit fram!

ons 4 mar 2015 av admin
På grund av överbelastning av ett underliggande mailkonto har beställningar inte gått fram under en period.   Jag ber  om ursäkt för detta och hoppas att ni som försökt beställa men undrar vart varorna tagit vägen vill pröva igen, nu ska det fungera.

Dags för årets stockholmsevenemang 7-10 aug

ons 30 jul 2014 av admin
Stockholm Folk Festival är i år hela 4 dag på Hässelby Slott , och bland alla scener med uppträdande, dans och kurser så hittar du Låtas partytält med chans att köpa fina instrument och ljudleksaker och diskutera kurser och andra evenemang -  det ska bli särskilt kul att förevisa de nya schamantrummorna, men i övrigt [...]Här ser ni två av Låtas flöjter i aktion, stavflöjten och krummeluren.

Coding by Campbell WebDev